Nytt om navn

NY STILLING: Arne Røksund er idag departementsråd i Forsvarsdepartementet. Fra januar blir han ny president for ESA.
NY STILLING: Arne Røksund er idag departementsråd i Forsvarsdepartementet. Fra januar blir han ny president for ESA.

Arne Røksund blir ny president for EØS-tilsynet ESA

Røksund er departementsråd i Forsvarsdepartement og starter i ny stilling 1. januar 2022.

Publisert Sist oppdatert

EØS-EFTA-landene, som består av Norge, Island og Liechtenstein, har kunngjort utnevnelsen av et nytt kollegium for EØS-tilsynet ESA (Efta Surveillance Authority). Den nye kollegiet vil bestå av president Arne Røksund fra Norge, samt Árni Páll Árnason fra Island og Stefan Barriga fra Liechtenstein, skriver EFTA (European Free Trade Association) i en pressemelding.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til [email protected]. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

ESA utgjør EFTAs overvåkingsorgan og har ansvaret for å føre tilsyn med at EØS-avtalen blir gjennomført og etterlevd i det enkelte medlemslandene. Røksund tiltrer stillingen 1. januar neste år og blir sittende i en fireårsperiode.

Arne Røksund er for tiden departementsråd i Forsvarsdepartementet, en stilling han har hatt siden mars 2017. Fra 2014 til 2017 var han assisterende departementsråd i Nærings- og fiskeridepartementet. Røksund har tidligere vært sjef for Forsvarets stabsskole og Forsvarets høgskole, og ble deretter utnevnt til kontreadmiral.

Røksund etterfølger Bente Angell-Hansen, som har fungert som ESAs president siden 1. januar 2017.

Powered by Labrador CMS