USAs ambassade i Bagdad truffet av tre raketter

Minst én person er skadd etter at den amerikanske ambassaden i Iraks hovedstad Bagdad ble truffet av tre raketter i et angrep søndag kveld.

Til sammen slo fem raketter ned i ambassadestrøket i den såkalte grønne sonen, bekrefter irakiske sikkerhetskilder i en uttalelse. 

En høytstående irakisk sikkerhetskilde opplyser til AFP at minst én person ble såret i angrepet. Det er foreløpig uklart hvilket land den skadde kommer fra, og hvor alvorlige skadene er.

Den amerikanske ambassaden ble truffet direkte av tre av dem, opplyser en sikkerhetskilde til nyhetsbyrået AFP. Det skal ha vært katusja-raketter som slo ned, ifølge kilden. 

En av rakettene skal ha truffet en kantine i ambassaden i middagstiden, mens to andre landet i nærheten. 

Dette er det siste i rekken av angrep mot amerikanske anlegg i Irak de siste månedene. Det er imidlertid første gang det er meldt om at selve ambassaden er truffet. 

Hendelsen kommer to dager etter at flere tusen mennesker samlet seg i Bagdad i protest mot det amerikanske militære nærværet i Irak. Motstanden mot amerikanernes tilstedeværelse har økt etter drapet på den iranske generalen Qasem Soleimani og en irakisk militsleder utenfor flyplassen i Bagdad i begynnelsen av januar. 

Rundt 5.200 amerikanske soldater er stasjonert i Irak som en del av den USA-ledede koalisjonen for å bekjempe IS. 

Irak mener angrepet på Soleimani innebærer at koalisjonen har brutt med mandatet. Det irakiske parlamentet har krevd at USAs soldater må trekkes tilbake som følge av likvideringen.