Nyheter:

PÅ BESØK: Oversiktsbilde av Pentagon i Washington D.C. hvor president Joe Biden og visepresident Kamala Harris skal påbesøk onsdag 10. februar.

USAs president Joe Biden besøker Pentagon

Mens Donald Trump ville «få slutt på USAs endeløse kriger» og hente hjem amerikanske soldater fra utlandet, er det mer usikkert hva etterfølgeren Joe Biden akter å gjøre.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

President Joe Biden besøker onsdag det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon, der han skal ha samtaler både med militære og politiske ledere.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Mens Donald Trump ville «få slutt på USAs endeløse kriger» og hente hjem amerikanske soldater fra utlandet, er det mer usikkert hva etterfølgeren Joe Biden akter å gjøre.

Biden har gjort det klart at fredsavtalen Trump-administrasjonen inngikk med Taliban, som legger opp til full amerikansk tilbaketrekning fra Afghanistan innen mai, nå er oppe til ny vurdering.

Trump varslet også tilbaketrekning av 9.500 av USAs rundt 35.000 soldater i Tyskland, men dette er midlertidig stanset av Biden.

Presidenten har gitt USAs nye forsvarsminister Lloyd Austin i oppdrag å gjøre en full gjennomgang av USAs militære tilstedeværelse rundt omkring i verden, noe som trolig vil bli tema under besøket i Pentagon onsdag.

Austin har på sin side gjort det klart at kampen mot koronapandemien nå har øverste prioritet for det amerikanske forsvaret.

24.000 soldater i nasjonalgarden bistår alt med logistikk i vaksinasjonsarbeidet i USA, og det føderale krisebyrået (Fema) har bedt Pentagon bidra med 10.000 soldater som skal bemanne 100 vaksinasjonssentre over hele landet.

Austin har også varslet kamp mot ekstremisme og seksuelle overgrep i det amerikanske forsvarets rekker, og han har lagt vekt på at Pentagon må bidra aktivt i kampen mot global oppvarming og få ned egne klimautslipp.

Powered by Labrador CMS