Nyheter:

Trump-administrasjonen planlegger å trekke ut rundt 9500 soldater fra baser i Tyskland
Trump-administrasjonen planlegger å trekke ut rundt 9500 soldater fra baser i Tyskland

Tyskland bekrefter at Trump vurderer styrkereduksjon i Europa

President Donald Trump har orientert den tyske regjeringen om at USA vurderer å redusere antallet soldater som er stasjonert i Tyskland.

Publisert

The Wall Street Journal skrev i forrige uke at Trump-administrasjonen planlegger å trekke ut rundt 9500 av de 34 500 soldatene som i dag er stasjonert på baser i Tyskland.

Der Spiegel skrev at USA vurderte å trekke ut mellom 5000 og 15 000 soldater innen høsten.

En talskvinne for statsminister Angela Merkel bekreftet onsdag at den tyske regjeringen er orientert om planen som nå er til vurdering i Washington.

Har informert

– USAs administrasjon har informert den tyske regjeringen om at den vurderer å redusere de amerikanske styrkenes nærvær i Tyskland, sa Ulrike Demmer.

– Så vidt vi vet er det ikke fattet noen endelig beslutning, la hun til.

Trumps angivelige plan har vakt sterke reaksjoner både i Tyskland og USA, og kritikerne mener at den vil svekke Nato.

– Dette er helt uakseptabelt, særlig ettersom ingen i Washington har tenkt på å informere sin Nato-allierte Tyskland på forhånd, sier Merkels koordinator for transatlantiske relasjoner, Peter Beyer, til Rheinische Post.

«Kolossalt feilsteg»

Johann Wadephul, som har en sentral posisjon i Merkels parti CDU, kaller nyheten nok en vekker og mener at Europa må ta større ansvar for eget forsvar.

USAs tidligere øverstkommanderende i Europa, general Ben Hodges, mener at det vil være «et kolossalt feilsteg» og «en gave» til Russlands president Vladimir Putin å trekke soldater ut av Tyskland.

– De amerikanske styrkene er ikke i Europa for å beskytte Tyskland, de er der som en del av Nato for å beskytte alle medlemslandene, inkludert USA, tvitrer Hodges.

Powered by Labrador CMS