Nyheter

ULYKKE: Ni amerikanske soldater omkom i en ulykke med amfibisk stormpanservogn - en såkalt Assault Amphibious Vehilcle (AAV) - utenfor kysten av California i 2020. Dette bildet er fra øvelse i Norge i 2016.

Saksøker våpenprodusent etter dødsulykke

I fjor omkom ni amerikanske soldater da et amfibiefartøy sank utenfor kysten av California. Nå saksøker de etterlatte produsenten BAE Systems.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det melder NBC i San Diego. TV-kanalen viser til en uttalelse til advokaten som representerer familiene som har gått til søksmål mot produsenten av fartøyet som sank.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Annee Della Donna, advokat for flere av de etterlatte, anklager produsenten av amfibiefartøyet for å ha kjent til feil ved fartøytypen – uten å ha gjort noe for å utbedre det.

Forsvarets forum har tidligere skrevet om ulykken 30. juli 2020 som krevde livet til ni soldater i det amerikanske marinekorpset. Det ble omtalt som den dødeligste hendelsen til sjøs for det amerikanske marinekorpset siden en helikopterulykke utenfor kysten av Hawaii i januar 2016.

Les også: Fikk tildelt det amerikanske marinekorpsets fortjenestemedalje

Tidligere har det amerikanske forsvaret gjennomført en egen undersøkelse av dødsulykken, hvor soldatene var stengt inne i fartøyet som sank til bunns.

Da ble det konkludert at det tragiske utfallet kom som følge av menneskelige og mekaniske feil.

Powered by Labrador CMS