Nyheter:

HISTORISK: Mannlige rekrutter fra 4th Company på Parris Island.
HISTORISK: Mannlige rekrutter fra 4th Company på Parris Island.

Første mannlige soldater i «kvinnekompani»

Rekruttskolen på Parris Island i Sør-Carolina har historisk vært en rekruttskole for kun kvinner. Nå er de første mennene uteksaminert.

Publisert Sist oppdatert

Fire tropper med mannlige soldater er for første gang uteksaminert fra 4th Recruit Training Battalion ved the Marine Corps Recruit Depot (MCRD) på Parris Island i Sør-Carolina, USA. Det skriver nettstedet Military.com.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

4th Recruit Training Battalion er en bataljon som tidligere kun har bestått av kvinnelige soldater.

Kompaniet Papa Company har nå fullført rekruttskolen med fire mannlige og to kvinnelige tropper. Soldater av begge kjønn har trent sammen i blandingstropper på Parris Island siden 2019, men dette er første gang mannlige soldater er en del av 4th Recruit Training Battalion.

– Vi er her for å trene

Kompanisjef kaptein Adan Rivera uttalte i en pressemelding i forbindelse med uteksamineringen at ved å fordele menn til 4th Battalion, viser det amerikanske Forsvaret at rekrutter må etterleve samme standarder, uavhengig av kjønn.

Les også: Kvinnelige sveitsiske soldater slipper å bruke herreundertøy

En mannlig rekrutt uttalte i samme pressemelding at han ikke hadde tatt innover seg at hans rolle i 4th Battalion var historisk.

– Vi er her for å trene. La oss trene, sier han.

Bor på separate rom

Ifølge kaptein Bryan McDonnell, talsmann ved avdelingen, bor menn og kvinner i blandingstropper på samme kaserner, men med separate sove- og baderom. I 4th Battalion, hvor troppene er kjønnsdelt, får soldatene fremdeles tildelt lagførere av samme kjønn som rekruttene i troppen.

Les også: Kvinnelige soldater vegrer seg for å tisse

Dette er ikke den første gangen rekrutter i United States Marine Corps blir historiske i år. På Marine Corps rekruttskole i San Diego, trener kvinner og menn sammen i blandingskompanier, før første gang i basens historie.

Powered by Labrador CMS