Nyheter

En amerikansk tolk er dømt til 23 år i fengsel for å ha forrådt kilder i Irak til en person tilknyttet Hizbollah. Her ser vi krigere fra Hizbollah i Libanon.

Amerikansk tolk dømt for å ha forrådt kilder i Irak

En tidligere Pentagon-tolk er dømt til 23 års fengsel for å ha gitt navnene på amerikanske informanter i Irak til en person tilknyttet Hizbollah.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 62 år gamle tolken Mariam Thompson innrømmer å ha gitt hemmeligstemplet informasjon om amerikanske kilder i Irak til en libanesisk statsborger, vel vitende om at mannen hadde kontakt med Hizbollah.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Thompson jobbet som tolk på en amerikansk militærbase i utlandet da hun i 2017 innledet et forhold på en videoapp med mann, som fortalte at han hadde tilknytning til Hizbollah i Libanon. Hizbollah står på USAs terrorliste.

Thompson var stasjonert på en militærbase i Arbil i Nord-Irak da USA likviderte den iranske generalen Qasem Soleimani og flere irakiske militsledere i Bagdad i januar 2020.

Kort tid før dette ga hun navnet på minst åtte irakiske informanter til den libanesiske mannen, og hun ga ham også informasjon om amerikansk militærtaktikk, går det fram av dommen.

Thompson ble pågrepet måneden etter.

Powered by Labrador CMS