Nyheter:

Dette bildet skal ha blitt funnet på tiltaltes iCloud-konto. Melzer risikerer nå en livstidsdom.
Dette bildet skal ha blitt funnet på tiltaltes iCloud-konto. Melzer risikerer nå en livstidsdom.

Amerikansk soldat kan få livstidsdom

En amerikansk soldat med bånd til nynazister risikerer livstid for å ha forsøkt å få islamister til å angripe enheten hans i Tyrkia.

Publisert Sist oppdatert

Målet var at et slik angrep skulle starte en ny «tiårskrig» i Midtøsten, heter det i tiltalen fra det amerikanske justisdepartementet.

I tiltalen heter det at 22 år gamle Ethan Phelan Melzer tjenestegjorde i Italia og forventet å dra til Tyrkia da han ga opplysninger om hvor enheten hans skulle reise til en FBI-informant han trodde hadde bånd til jihadistiske grupper.

I chatterom for den nynazistiske og satanistiske gruppen «Order of the Nine Angles», også kjent som O9A, skrev han detaljert om enhetens planlagte bevegelser og utrustning i Tyrkia, og gjorde det klart at han støttet et «jihadistisk» angrep på enheten, selv om han var klar over at han selv kunne dø.

Justisdepartementet mener han delte informasjon for å «fasilitere et angrep mot enheten».

Han er tiltalt for å ha planlagt drap på sine medsoldater og for å ha gitt materiell støtte til terrororganisasjoner. Om han blir funnet skyldig, kan han idømmes livstid i fengsel.

Ifølge tiltalen innrullerte han seg i hæren i 2018 og ble med i O9A tidlig i 2019.

I tiltalen heter det også at gruppen Melzer skal ha vært en del av, har uttrykt sympatier for Adolf Hitler og jihadister som Osama bin Laden. Det heter videre at Melzer har innrømmet at han ønsket at flest mulig skulle miste livet i det planlagte angrepet.

– Våre menn og kvinner i uniform setter livet på spill for landet vårt, men de skal ikke frykte fare på grunn av våre egne, sier John C. Demers ved National Security Division (NSD), ifølge UPI.

NSD det er underlagt det amerikanske justisdepartementet.

Tiltalen mot Melzer kan leses her.

Visste du at Forsvarets forum sender ut nyhetsbrev med de viktigste forsvarsnyhetene hver morgen? Du kan melde deg på her.