Nyheter:

Dette bildet fra amerikanske myndigheter viser våpen og ammunisjon som ble beslaglagt hjemme løytnanten som nå anker terrordommen.
Dette bildet fra amerikanske myndigheter viser våpen og ammunisjon som ble beslaglagt hjemme løytnanten som nå anker terrordommen.

Amerikansk løytnant nekter for å ha planlagt terror

Anker dommen som lød på 13 års fengsel.

Publisert

En høyreekstrem amerikansk løytnant, som inspirert av Anders Behring Breivik skal ha planlagt massedrap på sivile, anker dommen som lød på 13 års fengsel.

Christopher Paul Hasson ble pågrepet i februar i fjor, og hjemme hos ham ble det funnet store mengder våpen og litteratur som avdekket høyreekstreme sympatier.

Under rettssaken kom det fram at han var inspirert av det såkalte manifestet til massedrapsdømte Anders Behring Breivik og planla «drap på uskyldige sivile i en skala sjelden sett» i USA.

I en epost gikk det også fram at han håpet å få tak i biologiske våpen og «drømte om måter å drepe nesten hver eneste person på jorda».

Det ble også funnet dødslister med navn på kjente demokrater som Nancy Pelosi, Chuck Schumer og Alexandria Ocasio-Cortez, samt mediepersonligheter som CNNs Don Lemon og Chris Cuomo.

Hasson sa seg skyldig i å ha hatt uregistrerte våpen og ulovlige lyddempere til flere av disse, og han sa seg også skyldig i innehav av ulovlige legemidler.

Den tidligere løytnanten nektet for å ha planlagt terror og mener dommeren urettmessig la dette til grunn da dommen, som lød på 13 års fengsel, ble forkynt.

Nå har 50-åringen anket, og han trekker samtidig tilbake tilståelsen han tidligere har gitt.

Hasson fastholder at han aldri har skadd noen, og at han heller ikke planla å skade noen, på noe som helst vis.