Nyheter

LUFTANGREP: Redningsarbeidere og lokale innbyggere henter ut omkomne etter at en bygning ble truffet av et russisk luftangrep i Lysytsjansk. Massegraven som nå er omtalt har blant annet blitt brukt til å begrave personer som har mistet livet under angrep mot flere byer. Bildet er datert 16. juni.

Soldat: Massegrav med sivile i Lysytsjansk

Mange mennesker, muligens opptil 300 og mange av dem sivile, er dumpet i en massegrav i utkanten av Lysytsjansk, opplyser en soldat til New York Times.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Av de døde er mange sivile som er drept av russiske artilleriangrep mot Lysytsjansk, Sievjerodonetsk og Rubizjne, som ligger like nord for de to byene, skriver avisa.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Massegraven er ikke tildekket.

– Alle maskinene som var i byens lager – gravemaskiner og alt – ble gitt til militæret for å grave skyttergraver, er forklaringen fra soldaten Serhij Veklenko på hvorfor likene ikke ligger under jorda.

Videre heter det at det ikke har kommet noen pårørende for å hente og begrave dem. Veklenko anslår at det ligger 300 døde i massegraven.

– Vi har begravet døde mennesker her siden april, sier han.


Powered by Labrador CMS