Nyheter

UNNTAK: Leder Jan Levi Skogvang i SAS Norge Flygerforening bekrefter at SAS fortsetter å fly i krigsherjede Ukraina for å hente ut sårede soldater.
UNNTAK: Leder Jan Levi Skogvang i SAS Norge Flygerforening bekrefter at SAS fortsetter å fly i krigsherjede Ukraina for å hente ut sårede soldater.

SAS med Ukraina-unntak – fortsetter å hente ut sårede soldater

Selv om SAS-pilotene streiker, fortsetter selskapet å fly i krigsherjede Ukraina for å hente ut sårede soldater.

Publisert Sist oppdatert

I forkant av konflikten mellom SAS og pilotene i selskapet ble det godkjent en dispensasjon for SAS-fly som frakter sårede soldater ut fra Ukraina, bekrefter leder Jan Levi Skogvang i SAS Norge Flygerforening til Dagbladet/Børsen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– SAS stilte fly til disposisjon i forkant av krigen, og har i flere uker hentet ut sårede soldater fra Ukraina og fløyet dem til sykehus, sier Skogvang.

Bakgrunnen for dispensasjonen er en kontrakt SAS har med regjeringen.

Den går ut på at SAS utfører medisinske evakueringer på vegne av den norske regjeringen. Avtalen er inngått med Forsvaret, men forvaltes av Utenriksdepartementet, Helse- og omsorgsdepartementet og Justisdepartementet.

Talsperson Vegard Finberg i Forsvaret bekrefter også at avtalen opprettholdes.

– Det er gitt dispensasjon i streiken slik at den medisinske evakueringsavtalen blir stående, sier Finberg.

Powered by Labrador CMS