Nytt om navn

Bjørn Engesland under Oslo Freedom Forum i 2012. Nå går han av som generalsekretær i Helsingforskomiteen etter 25 år.
Bjørn Engesland under Oslo Freedom Forum i 2012. Nå går han av som generalsekretær i Helsingforskomiteen etter 25 år.

Bjørn Engesland går av som generalsekretær i Den norske helsingforskomité

Engesland har sittet i stillingen i 25 år.

Publisert

Da han kom til organisasjonen var Europa preget av krigene på Balkan og folkemordet i Srebrenica, og arbeidet med å dokumentere krigsforbrytelsene og arbeide for fred i regionen preget de første årene hans som generalsekretær, skriver Den norske Helsingforskomité på sine nettsider.

Byttet jobb?

Vet du om noen som har byttet jobb i Forsvaret eller som har blitt tildelt en medalje eller pris vi bør skrive om? Tips oss!

– Jeg har gjennom mange år lært å kjenne et stort antall menneskerettighetsforkjempere rundt om i de land Helsingforskomiteen arbeider. Sterke, engasjerte og uredde mennesker som har betydd mye for meg personlig, og som spiller en viktig rolle for å fremme respekt for menneskerettigheter i egne land, sier Engesland. 

Helsingforskomiteen er en ikke-statlig organisasjon som arbeider for at menneskerettighetene skal respekteres og omsettes i praktisk handling.

Da Engesland ble ansatt som generalsekretær i 1995, hadde organisasjonen fire ansatte. I dag har de 25 ansatte i Oslo, Kasakhstan, Ukraina, Tyskland og Tyrkia.

Powered by Labrador CMS