Nyheter

UKRAINA: En ukrainsk soldater holder en katt mens han går i en skyttergrav langs separasjonslinjen fra russiskvennlige opprørere nær Debaltsevo i Donetsk-regionen i Øst-Ukraina fredag.

Vestlige ledere: Ukrainas suverenitet må respekteres

Lederne fra Frankrike, Tyskland, Italia, Storbritannia og USA sa i en telefonsamtale mandag kveld at Ukrainas suverenitet må respekteres.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

De fem landenes ledere sa seg fast bestemt på at Ukrainas suverenitet må respekteres, het det i en uttalelse fra Frankrikes president Emmanuel Macrons kontor sent mandag kveld.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Lederne ga også uttrykk for sin forpliktelse til å handle for å bevare fred og sikkerhet i Europa, het det videre i uttalelsen.

Les også: Regjeringen med ny tiltaksplan for veteranpolitikk

Telefonsamtalen ble holdt for at USAs president Joe Biden kunne konsultere og samkjøre budskapet med sine europeiske allierte før tirsdagens videomøte med Russlands president Vladimir Putin.

Biden og Putin skal blant annet snakke om situasjonen i Ukraina.

USA og Ukraina anklager Russland for å planlegge invasjon av Ukraina i nær fremtid. Russland benekter at det finnes invasjonsplaner.

Les også: Staten anker millionkrav etter Helge Ingstad-søksmål

Powered by Labrador CMS