Nyheter

– Ingen tjenestemann blir i jobben for alltid, sa forsvarsminister Oleksij Reznikov kort tid før det ble gjort kjent at han flyttes til en annen ministerpost.
– Ingen tjenestemann blir i jobben for alltid, sa forsvarsminister Oleksij Reznikov kort tid før det ble gjort kjent at han flyttes til en annen ministerpost.

Ukrainas forsvarsminister Reznikov skiftes ut

Ukrainas forsvarsminister Oleksij Reznikov skiftes ut. Han får en annen ministerjobb, opplyser president Volodymyr Zelenskyjs parti.

Publisert

Den militære etterretningssjefen Kyrylo Budanov tar over, opplyser partileder Davyd Arakhamia, ifølge AFP.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Krigen dikterer personalpolitikken. Tiden og omstendighetene krever en styrking og en omgruppering. Dette skjer nå, og det vil skje igjen, sier Arakhamia om utskiftingen. Han sier ikke noe om når den skal skje.

Kunngjøringen kom søndag kveld, etter at spekulasjonene hadde versert tidligere på dagen.

Korrupsjonssaker

Utskiftningen skjer etter at flere av Reznikovs underordnede har vært knyttet til korrupsjonssaker.

– Ingen tjenestemann blir i jobben for alltid, sa han tidligere søndag i kommentarer til nyhetsbyrået Ukrinform.

– I henhold til Grunnloven er beslutningen om hvorvidt noen skal være forsvarsminister eller ikke, tatt av én person – den øverstkommanderende og presidenten i Ukraina, sa han videre.

Reznikov har avvist alle beskyldninger og mener de er forsøk på å svekke tilliten til Forsvarsdepartementet i en vanskelig tid.

Opprenskning

Zelenskiy har sparket en rekke embetsmenn på høyt nivå i år for å slå ned på korrupsjon. Han kvittet seg blant annet med flere topper i forsvarsdepartementet, hos riksadvokaten og i de ukrainske fylkene.

Lørdag tok han statsborgerskapet fra flere tidligere innflytelsesrike politikere for å «rydde opp» i prorussisk innflytelse.

Blant de andre som har fått sparken, er Ukrainas viseforsvarsminister Vjatsjeslav Sjapovalov. Han ble knyttet til en skandale der forsvarsdepartementet kjøpte inn sterkt overpriset mat til militæret fra et ukjent selskap.

Nestlederen ved Zelenskyjs kontor, Kyrylo Tymosjenko, leverte sin avskjedssøknad for snart to uker siden. Han ble koblet til underslag av humanitære midler og privat bruk av en bil som skulle evakuere sivile, men har selv avvist alle anklager.

Powered by Labrador CMS