Nyheter

PAUSE: En kvinnelig ukrainsk soldat tar en pust i bakken nær Katerinivka i Donetsk-regionen i Ukraina. Bildet er datert 7. desember 2021.

Kvinner i Ukraina må melde seg til militærtjeneste

I framtiden må ukrainske kvinner vise fram et militærsertifikat for å få jobb.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skriver den ukrainske avisen Kyiv Post. Forslaget som ble fremmet av det ukrainske forsvarsdepartementet i oktober 2021, er ventet å tre i kraft i løpet av neste år.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det innebærer ikke en generell verneplikt for kvinner. Likevel må kvinner mellom 18-60 år som er ansett som tjenestedyktige å registrere seg i det ukrainske militæret, skriver Military.com.

– Dette er en mulighet for oss kvinner som ønsket å registrere oss tidligere, men som ikke hadde muligheten til det, sier reserveoffiser Yulia Mykytenko, ifølge Kyiv Post.

Ifølge det ukrainske forsvarsdepartementet vil det medføre bøter dersom kvinner unnlater å registere seg for militærtjeneste i framtiden. Arbeidsgivere som ansetter kvinner som ikke har registrert seg, risikerer også bøter på opp til 8500 Ukrainsk hryvnja (rundt 2700 kroner).

Ifølge Kyiv Post må kvinner på sikt vise fram et sertifikat på at de har registrert seg for militærtjeneste – hvis de ønsker seg en jobb.

Powered by Labrador CMS