Nyheter

LAGER MATERIALE: En ukrainsk innbygger former metallplater med en vinkelsliper ved et anlegg som produserer materiale for ukrainske soldater i Zaporizjzja, Ukraina. Bildet ble tatt 7.mai 2022.

ISW: Vellykkede ukrainske motangrep

Ukraina har gjennomført vellykkede motangrep mot russiske styrker i Zaporizjzja-området, ifølge en analyse fra Institute for the study of war (ISW).

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

ISW skriver i sin siste analyse av Russlands krig i Ukraina at vellykkede ukrainske motangrep i Zaporizjzja tvinger russiske styrker til å innhente forsterkninger på det som ISW omtaler som en svekket del av frontlinjen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I Sievjerodonetsk er russisk artilleriskyts konsentrert, og sammen med det som ser ut til å være svake infanterienheter, er den russiske hærens evne til å rykke fram der, utilstrekkelig, mener ISW.

Les også: Zelenskyj tror Russland vil øke angrepene

ISW har også sett på situasjonen ved Slavjansk. Der fortsetter russiske styrker å rykke fram mot byen fra stilliner sørøst for Izium og vest for Lyman.

Samtidig fokuserer russiske styrker på å styrke forsvarsstillinger langs den sørlige aksen som følge av nylige vellykkede ukrainske motangrep langs grensen mellom fylkene Khersov og Mykolajiv, ifølge ISWs analyse.

Powered by Labrador CMS