Nyheter

UKRAINA: USAs utenriksminister Antony Blinken har ankommet Kyiv søndag, opplyser den ukrainske presidentens rådgiver søndag kveld. Bildet av Blinken er tatt i et møte i Panama 19. april.

Ukraina: USAs utenriksminister og forsvarsminister på plass i Kyiv

USAs utenriksminister Antony Blinken og forsvarsminister Lloyd Austin har ankommet Ukrainas hovedstad Kyiv, opplyser ukrainske myndigheter søndag kveld.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Blinken og Austin er de første amerikanske toppolitikerne som kommer til Ukraina etter at Russland startet angrepskrigen mot landet 24. februar.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

De to sitter søndag kveld i møte med den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj, ifølge presidentens rådgiver Oleksij Arestovytsj.

Den ukrainske presidenten vil be USA om mer kraftfulle våpen i kampen mot den russiske invasjonen, opplyser Arestovytsj.

Zelenskyj kunngjorde besøket lørdag, men USA har imidlertid ikke på noe tidspunkt bekreftet at Blinken og Austin skulle besøke den ukrainske hovedstaden. Heller ikke søndag kommenterte USA Kyiv-besøket.

USAs president Joe Biden har tidligere sagt at han ikke vil besøke Kyiv.

– Det er ingen planer om at presidenten skal dra. Jeg vil gjerne gjenta det, sa Bidens talsperson Jen Psaki tidligere i uken.

Powered by Labrador CMS