Nyheter

AVVIST: Den tyske regjeringssjefen Olaf Scholz velger å ikke dra til Kyiv etter at presidenten i landet ikke fikk reise til Ukraina og ble avvist på kort varsel.

Scholz vil ikke besøke Ukraina

Tysklands regjeringssjef Olaf Scholz utelukker å besøke Ukraina fordi den tyske presidenten er uønsket i landet.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

President Frank-Walter Steinmeier planla å dra til Kyiv sammen med ledere fra Polen, Latvia, Estland og Litauen i midten av april, men ble avvist på kort varsel.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Zelenskyj: Russland har glemt lærdommen fra verdenskrigen

Avvisningen av Steinmeier har ført til at Scholz ikke vil besøke Kyiv. Derimot skal Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock og to folkevalgte besøke Kyiv for å vise støtte til Ukraina.

Scholz sier til kringkasteren ZDF at det er uakseptabelt at et land som gir så mye militærhjelp og økonomisk hjelp, og som stiller opp med sikkerhetsgaranti, blir møtt med en avvisende holdning når landets president ønsker å besøke Ukraina.

Ukrainas ambassadør til Tyskland, Andrij Melnyk kritiserer Scholz' beslutning.

– Å være fornærmet høres ikke veldig statsmannsaktig ut, sier Melnyk til nyhetsbyrået DPA.

– Dette handler om den mest brutale krigen siden nazistene angrep Ukraina. Det er ikke noen barnehage, sier ambassadøren.

Han sier at Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj fortsatt vil ta imot Scholz med glede, dersom Scholz likevel skulle ønske å besøke Kyiv.

Men han legger også til:

– Det Ukraina ville sett langt mer fram til enn noe symbolsk besøk er at den tyske regjeringskoalisjonen implementerer Forbundsdagens anmodning om leveranse av tunge våpen raskt og oppfyller løftene som er gitt til nå.

Powered by Labrador CMS