Nyheter

ANKOM G7-MØTE: USAs president Joe Biden, til høyre, vinker ved siden av Bayerns statsminister Markus Soeder, etter å ha ankommet Franz-Josef-Strauss flyplass nær München, Tyskland, lørdag 25. juni 2022, i forkant av G7-toppmøtet.

Biden ankom Tyskland til G7-møte

President Joe Biden ble mottatt på rød løper og med bayersk musikk da han lørdag kom til München for å delta på G7-møtet i Alpene og et Nato-toppmøte i Madrid.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Umiddelbart etter velkomstseremonien på flyplassen i München ble han fløyet videre i presidenthelikopteret Marine One til slottet Elmau, der G7-møtet finner sted.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Et hovedmål for turen er å holde koalisjonen mot Russland etter invasjonen av Ukraina sammen. I det siste har det vært enkelte tegn på splittelse som følge av kraftige prisøkninger på drivstoff og mat, delvis på grunn av krigen.

Krigen som nå har vart i fire måneder, viser ingen tegn til å gå mot slutten, og konsekvensene den har fått for globale mat- og energiforsyninger, blir bare verre for hver dag.

Biden og hans kolleger i G7 ventes å utvide sanksjonene ved å kunngjøre et forbud på import av gull fra Russland, ifølge en anonym kilde i Det hvite hus. Gull er Russlands nest viktigste eksportprodukt etter olje og gass.

Les også: USA vil pensjonere «vortesvinet»

Det er også ventet at Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj taler til møtet via videolink.

Powered by Labrador CMS