Nyheter:

Trump-nominert benekter anklager om seksuelle overgrep

General John Hyten, som av president Donald Trump er nominert til forsvarstoppjobb i USA, benekter seksuell trakassering.

Publisert Sist oppdatert

Generalen, som nå er sjef for USAs atomvåpen, er av Trump ønsket i stillingen som nestkommanderende for det amerikanske militæret.

Problemet for Trump er at Hyten har brukt de siste dagene til å forsvare seg for beskyldninger om seksuell trakassering fra U.S. Army-oberst Kathryn Spletstoser, som inntil nylig har hatt Hyten som sjef. Det melder CNBC.

Dette skjer samtidig som Pentagon jobber med 6.053 rapporter om seksuell trakassering fra 2018.

Benekter 

– Ingenting har skjedd, noen sinne, sa Hyden under en komitéhøring i senatet (the Senate Armed Services Committee) tirsdag denne uken.

Spletstoser, som satt rett bak Hyten under komitéhøringen, sier at Hyten kysset, tok på henne og presset kroppen mot henne uten at hun ønsket dette.

– Jeg ble bare ødelagt som menneske. Det var skummelt og det var en fryktelig stilling å være i, sa Spletstoser om det påståtte overgrepet til reportere etter høringen.

Det amerikanske luftforsvarets kontor for spesialundersøkelser har ikke funnet tilstrekkelig bevis for å sikte Hyten i saken.

Får støtte 

Senator Martha McSally, som var den første kvinnelige kampflygeren i det amerikanske flyvåpenet, forsvarte Hyten under sitt vitnemål tirsdag.

– Seksuelle overgrep skjer i militæret. Det skjedde bare ikke i dette tilfellet, sa hun.

Tidligere i år røpet McSally i en høring at hun ble voldtatt av en overordnet offiser mens hun tjenestegjorde i luftforsvaret.

– Sannheten er at general Hyten er uskyldig i disse anklagene, sa McSally og la til at hun håpet Spletstoser «får den hjelpen hun trenger».

Lovgiverne i senatet vurderer å stemme over Hytenes nominasjon før de tar ferie i august.