Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen og optimalisere vår nettside. Ved å bruke nettstedet godtar du vår bruk av denne informasjonen. Les mer om dette i vår personvernerklæring

 

 

forum_3023_trumphylletmilitærhuforum_3023_trumphylletmilitærhuhttp://forsvaretsforum.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=10780/forum-media/PubImages/27VF5kB_Mg4.jpg

Trump hyllet militærhunden som deltok i angrepet på IS-lederen

USAs president Donald Trump tok mandag imot hunden Conan, som var sentral i angrepet på IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi. Angrepet endte med IS-lederens død.
Til stede under seremonien i Det hvite hus var også visepresident Mike Pence og førstedame Melania Trump.

– Hunden er utrolig. Så briljant, så smart. Conan gjorde en fantastisk jobb, og vi er svært beæret over å ha Conan her, sa Trump og fortalte samtidig at hunden vil få en medalje og en plakett.

I slutten av oktober kunngjorde Trump at Baghdadi var død, etter at amerikanske styrker gikk til angrep mot IS-lederens tilholdssted i Idlib nordvest i Syria. Den spesialtrente hunden Conan skal ha jaget IS-lederen, som flyktet inn i en tunnel sammen med flere barn. Der skal han ha utløst en selvmordsvest, ifølge amerikanske myndigheter.

Conan, som er av rasen belgisk malinois, ble skadd i angrepet, men ifølge Trump er nå hunden tilbake «på jobb». Mandag møtte Trump også soldatene som tok del i angrepet. De er imidlertid anonyme, og hunden opptrådte derfor som en symbolsk frontfigur.


Publisert 26. november 2019 08:24.. Sist oppdatert 26. november 2019 08:35.