Nyheter:

To kaserner koronastengt på Skjold

En soldat er testet for viruset. Prøvesvaret er ventet i løpet av dagen.

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi har en mistenkt smittet på Skjold og avventer prøvesvar. De er ventet mot slutten av dagen, opplyser oberstløytnant Per Espen Strande, kommunikasjonssjef i Hæren til Forsvarets forum. 

Han sier at Hæren nå arbeider med smitteoppsporing og isolerer personell den de har testet for smitte har vært i kontakt med. Den som er de frykter at er smittet ble identifisert sent i går kveld. Skjold leir ligger i Indre Troms og huser 2. bataljon og Ingeniørbataljonen.

Hver morgen sender Forsvarets forum ut et nyhetsbrev med de viktigste forsvarssakene fra foregående døgn. Meld deg på her.

– Det er opprettet to smittekaserner. For kompaniet til vedkommende og noen andre. Øvrig aktivitet er begrenset til et minimum, sier kommunikasjonssjefen.

– Hva betyr det?

– Normalt ville det vært ganske mye aktivitet i forbindelse med øvelsen neste uke. Det er nå redusert og begrenset.

Av en informasjonsplakat Forsvarets forum har sett, som henger på kasernene, informeres det på norsk og engelsk om at alle kasernene på Skjold er stengt. Grunnen som oppgis er at det er et forebyggende tiltak mot smitte. Det opplyses også om at det vil komme mer informasjon. 

Opplysningen bekreftes av andre kilder Forsvarets forum har vært i kontakt med. 

Kommunikasjonssjef Strande opplyser at såvidt han er kjent med, har det bare vært to kaserner som er blitt stengt, ikke alle slik det framkommer av plakaten og innlegg på sosiale medier.

Er du rammet av koronaviruset eller tiltakene for å hindre smittespredning? Ta kontakt på tips@fofo.no eller kryptert på Signal på +4745204315. Gjerne med bilder.

Flere innlegg på sosiale medier tyder på at kasernene er stengt. Skjermdump: Jodel
Flere innlegg på sosiale medier tyder på at kasernene er stengt. Skjermdump: Jodel

Forsvarets forum er kjent med at det deles ut matpakker til soldatene som sitter på kasernene.

Onsdag skrev Forsvarets forum at Hæren har tatt grep for å hindre sykdomssmitte i garnisonene. Deriblant sitter de en meter unna hverandre når de spiser, maten leveres ut i matpakker og verlferdstilbud er stengt. 

I Sjøforsvaret har man begrenset adgang til fartøy og har sendt folk hjem, opplyser kommunikasjonssjef Torill Herland. 

Neste uke avholdes den flernasjonale øvelsen Cold Response, med 15.000-16.000 deltakere. 6000 av dem er allierte soldater fra utlandet. Hæren er vertskap for 3000 allierte soldater i deres garnisoner. 

– Vil øvelsen bli påvirket av isoleringen på Skjold?

– Det blir bare spekulasjon. Vi avventer prøvesvar i kveld, sier Strande.

Flere innlegg på sosiale medier tyder på at kasernene er stengt. Skjermdump: Jodel
Flere innlegg på sosiale medier tyder på at kasernene er stengt. Skjermdump: Jodel

Mandag sendte Forsvarsstaben og Forsvarets sanitet ut retningslinjer til ansatte i Forsvaret i forbindelse med koronaviruset. Der fremgikk det blant annet at bare stengt nødvendige tjenestereiser skal gjennomføres. 

Powered by Labrador CMS