Nyheter:

Taliban-medstifter, Mullah Abdul Ghani Baradar, sentrum, kommer sammen med andre medlemmer av Taliban-delegasjonen til en internasjonal fredskonferanse i Moskva, Russland.

Taliban varsler offensiv mot utenlandske styrker

Taliban vil nå prioritere å jage de amerikanske styrkene ut av Afghanistan med makt

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Taliban er ikke fornøyd med USA og Natos løfte om tilbaketrekning fra Afghanistan innen 11. september og varsler mottiltak.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Taliban-ledelsen viser til avtalen som ble inngått med USA i februar i fjor, da president Donald Trumps administrasjon lovet tilbaketrekning innen 1. mai.

En talsmann for Talibans politiske kontor i Doha, Mohammed Naeem Wardak, sier i et intervju med iranske Press TV at avtalebruddet vil få følger.

– USA har på skammelig vis brutt avtalen om tilbaketrekning av styrker fra Afghanistan, og amerikanerne oppfyller dermed ikke sine forpliktelser, sier han.

Taliban vil nå prioritere å jage de amerikanske styrkene ut av Afghanistan med makt, ifølge talsmannen.

– Afghanerne har utkjempet jihad mot okkupantene og forsvart seg selv mot utenlandske styrker i 20 år. Vi har kjempet for landets uavhengighet, sier Wardak.

Powered by Labrador CMS