Nyheter:

Stort våpenfunn i Bamble etter melding fra Forsvaret

En mann i 70-årene som er pågrepet for ulovlig besittelse av skytevåpen. Politiet aksjonerte mot ham etter informasjon fra Forsvaret.

– Det jeg kan bekrefte er at det som fant sted i Bamble i går kveld og som fortsatt pågår i Bamble har sin bakgrunn i en anmeldelse fra Forsvaret, sier påtaleleder Kjell Johan Abrahamsen i Sørøst politidistrikt til Forsvarets forum. 

Opplysninger fra en tredjepart

Han sier dessuten at mannen som er pågrepet, tidligere har hatt tilknytning til Forsvaret. 

Det avviser Terje Raknerud, sjef for etterforskningsavdelingen i Militærpolitiet. 

– Mannen har ikke tilknytning til Forsvaret. Dette har ikke noe særlig å gjøre med Forsvaret i det hele tatt. Vi har fått opplysninger fra en tredjepart som vi har levert videre til politiet, sier Raknerud til Forsvarets forum. 

– Vi regner dette som et helt sivilt anliggende, sier han.

Forsvarets forum har lagt fram Rakneruds uttaelser om at mannen ikke tilknytning til Forsvaret for påtaleleder Abrahamsen. 

– Det er holdepunkter i etterforskningen som tyder på at han har hatt tilknytning til Forsvaret, sier påtalelederen.

Abrahamsen sier at Forsvaret varslet om saken i forrige uke. 

– Får dere noen videre bistand fra Forsvaret i saken?

– Forsvarets tilknytning er at det er de som har gitt oss informasjonen og anmeldt forholdet.

STØRRE BESLAG

Politiet skriver i en pressemelding at de mandag ettermiddag gjennomførte en ransaking på en adresse i Bamble og fant et større antall våpen. 

– Politiet har tirsdag formiddag fremdeles ikke full oversikt over verken antall eller type våpen som er funnet. Av hensyn til den pågående etterforskningen vil det derfor heller ikke bli gitt noen ytterligere kommentarer knyttet til dette, opplyser politiadvokat Tale Helgerød i pressemeldingen. 

– Er det grunn til å tro at noen av våpnene stammer fra Forsvaret?

– Jeg skal være litt forsiktig med å si noe om det. Det er et større antall våpen. Når det gjelder omfang og eventuelle andre ting, er det litt tidlig å si. Tilknytning til Forsvaret må vi eventuelt komme tilbake til, sier påtaleleder Abrahamsen.

LEDET TIL NY ADRESSE

Informasjon i saken fra Bamble ledet politiet videre til en adresse i Asker. Oslo politidistrikt ransaket adressen i Asker mandag kveld. En mann i 60-årene ble pågrepet der, ifølge NTB.

Tirsdag fortsetter politiet og bombegruppen gjennomgang av de to adressene.

– Vi holder fortsatt på på adressen med bistand fra bombegruppa i Oslo. Mannen som er pågrepet i Bamble planlegges avhørt. Så vil vi ta stilling til om han skal fremstilles for varetektsfengsling. Det er noe vi må vurdere når vi har mer informasjon i saken, sier Abrahamsen. 

Forsvarer for mannen i 70-årene, Andreas Nyhaug, sier til Forsvarets forum at hans klient sitter i avhør og at han ikke vil uttale seg om hva han har sagt der, før avhøret er over.

Powered by Labrador CMS