Nyheter

VENNER: Den ukrainske presidenten hyller Boris Johnson og kaller ham en sann venn av Ukraina. Bildet er tatt under et møte i London, 15. mars 2022.

Zelenskyj hyller Boris Johnson

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj hyller statsminister Boris Johnson og kaller ham en sann venn av Ukraina.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Dager før Johnson går av som statsminister hyller Zelenskyj i en kommentarartikkel i avisa Mail on Sunday den britiske solidariteten siden invasjonen i februar. Han lover samtidig nære bånd til den påtroppende statsministeren.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Zelenskyj benyttet også anledningen til å takke utenriksminister Liz Truss og forsvarsminister Ben Wallace og kalte dem store ledere og venner av Ukraina.

– I hvert eneste møte og hver eneste samtale mellom oss hadde Boris ett godt spørsmål: Hva mer? Hva mer kunne dere trenge? Ikke mange politikere ville være klar til å gjøre det, skrev han.

Johnson går av tirsdag etter at hele sommeren er gått med til en konkurranse mellom Truss og Rishi Sunak om lederstillingen hos de konservative. Trolig blir det utenriksministeren som tar over etter Johnson.

Powered by Labrador CMS