Nyheter:

Stoltenberg advarer mot å trekke Nato inn i diskusjonene om Iran

Nato-sjef Jens Stoltenberg tror spekulasjoner om et alliert nærvær i Hormuzstredet bare vil gjøre situasjonen enda mer spent.

– Det er en alvorlig situasjon. Men jeg tror det er viktig at man nå ikke bidrar til å øke spenningen ved å spekulere for mye. Det viktigste er at man prøver å finne en måte å få ned spenningen på, sier Stoltenberg til NTB. 

Han forteller at situasjonen i Hormuzstredet og Omanbukta er blitt diskutert på flere Nato-møter den siste tida, og at han selv har snakket med både utenriksminister Mike Pompeo og tidligere forsvarsminister Patrick Shanahan om saken. 

Men iranerne har han ikke snakket med. 

– Nei, og det ville heller ikke ha vært naturlig, simpelthen fordi dette er en situasjon der Nato ikke er direkte involvert. 

Stoltenberg advarer mot å begynne å spekulere på om det kan bli aktuelt med et militært nærvær i området fra Natos side. 

– Nå må vi gjøre alt for å bidra til å få ned spenningen, for å få ned faren for en militær konflikt. Da tror jeg ikke tida er inne for å tenke høyt om et mulig Nato-nærvær. Det kan bare bidra til det motsatte, sier han.