Nyheter

PRESSEKONFERANSE: Sveriges statsminister Magdalena Andersson og Norges statsminister Jonas Gahr Støre under en pressekonferanse i Stockholm.
PRESSEKONFERANSE: Sveriges statsminister Magdalena Andersson og Norges statsminister Jonas Gahr Støre under en pressekonferanse i Stockholm.

Norge og Sverige styrker forsvarssamarbeidet

– Det nordiske forsvarssamarbeidet blir stadig viktigere i lys av den krevende sikkerhetspolitiske situasjonen i Europa, sier statsminsteren Jonas Gahr Støre.

Publisert

Sveriges statsminister Magdalena Andersson fortalte at Norge og Sverige styrker forsvarssamarbeidet under en pressekonferanse sammen med Jonas Gahr Støre i Stockholm tirsdag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det skriver VG.

De to statsministrene har diskutert Russlands krig i Ukraina, coronapandemien og samarbeid mellom landene, skriver avisen.

Les også: Forsvar på agendaen når Støre besøker Sverige

I en pressemelding fra regjeringen forteller Støre at Norge og Sverige har et nært og tillitsfullt forhold. Han fortsetter å si at han ønsker å styrke samarbeidet ytterligere, særlig innen sikkerhet og forsvar og grønn omstilling.

– Det nordiske samarbeidet kjennetegnes av høy tillit, sterkt verdifellesskap, velfungerende institusjoner og solide samarbeidstradisjoner. Det har vi igjen sett nytten av i forbindelse med krigen i Ukraina. Det er noe vi skal hegne om og forsterke, sier Støre i pressemeldingen.

I 2022 har Norge formannskapet i Nordisk ministerråd, og de to statsministrene skal også diskutere hvordan det allerede tette norsk-svenske samarbeidet kan videreutvikles.

– Det nordiske forsvarssamarbeidet blir stadig viktigere i lys av den krevende sikkerhetspolitiske situasjonen i Europa. Vi må sammen beskytte den internasjonale rettsorden og vår egen sikkerhet. Videre utvikling av det nordiske forsvarssamarbeidet er en viktig prioritering for Norge under vårt formannskap i NORDEFCO i 2022, sier han.

– Et viktig element er at svenske og norske styrker trener og øver sammen jevnlig, sist under øvelsen Cold Response i Nord-Norge, som min svenske kollega besøkte i mars, fortsetter Støre.

Powered by Labrador CMS