Nyheter:

DEN RUSSISKE AMBASSADEN: Italia har utvist to ansatte ved ambassaden etter at en italiensk offiser er siktet for spionasje.
DEN RUSSISKE AMBASSADEN: Italia har utvist to ansatte ved ambassaden etter at en italiensk offiser er siktet for spionasje.

Spionsiktet italiener hadde ikke full tilgang til Nato-hemmeligheter

Den italienske offiseren som er siktet for å ha spionert for Russland, hadde ikke full tilgang til Natos militære hemmeligheter, sier Italias forsvarsminister.

Publisert

Kapteinen i den italienske marinen hadde heller ikke tilgang til alle hjemlandets hemmeligheter, forsikrer Lorenzo Guerini torsdag. Offiseren hadde tilgang til graderte dokumenter, men ikke detaljert informasjon om «militære operasjoner eller Italias eller Natos militære kapasitet».

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Walter Biot jobbet i staben til Italias forsvarssjef da han ble pågrepet forrige uke. Han er siktet for å ha overlevert fortrolige dokumenter til en russisk offiser. For dette skal han ha fått 5.000 euro – rundt 50.000 kroner.

Italienske medier viste sist uke til rettsdokumenter som antyder at politiet fant 181 bilder av gradert dokumenter på et minnekort Biot levert til sin russiske kontakt.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS