Nyheter

BRANN: Nedbrente trær står igjen i Tizi Ouzou, drøyt 100 kilometer øst for Alger.

25 soldater døde i skogbranner i Algerie – minst 42 døde totalt

25 soldater er døde i innsatsen for å slukke skogbrannene som herjer i Algerie, opplyser presidenten i landet. Totalt har minst 42 mennesker dødd.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Brannmannskaper har kjempet for å slå ned flammene i provinsene Bejala og Tizi Ouzou. President Abdelmadjid Tebboune skriver på Twitter at 25 soldater har mistet livet i innsatsen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Soldatene bidro til å redde flere hundre sivile, skriver presidenten.

– Det er med stor sorg jeg har mottatt nyheten om at 25 medlemmer i hæren er blitt martyrer etter at de lyktes med å redde mer enn hundre borgere fra flammene, skriver presidenten.

– Mine tanker går til familiene, legger presidenten til.

Ifølge myndighetene har minst 42 personer mistet livet i skogbrannene. Av dem er minst 17 sivile. Det ble målt 46 grader tirsdag, og varmen har også ført til vannmangel.

Mener brannene er antent

Folk som har flyktet fra flammene, samler seg på skoler i området. Innenriksminister Kamel Beldjoud sier at flere av brannene er påtent.

– Bare kriminelle kan stå bak at et femtitalls branner bryter ut samtidig flere steder i provinsen, sier han til algerisk TV.

Les mer: Situasjonen forverres i Afghanistan: – Vi merker ikke så mye til det

Brannene legger skogområder og olivenplantasjer i aske, og flere steder kjemper lokalbefolkningen mot flammene med enkle redskaper.

Sivilforsvaret opplyser at det tirsdag var mer enn 70 aktive branner i 17 regioner i landet.

Fatima Aoudia, en 92 år gammel kvinne i fjellandsbyen Ait Saada sier at det virket som endetiden hadde kommet da skogbrannene nærmet seg landsbyen.

– Vi var redde. Hele åssiden sto i brann, sier Aoudia til nyhetsbyrået AP.

Minner om fransk bombing

I liket med flere eldre i Algerie sammenligner hun brannene med bombingen under uavhengighetskrigen mot Frankrike på starten av 60-tallet.

– Det er som om en del av meg forsvinner. Det er dramatisk for menneskeheten, for naturen. Det er en katastrofe, sier kvinnen.

Ambulansearbeidere i Kabyle sier at det reelle dødstallet er høyere enn de offisielle tallene.

Les mer: USA vil gjøre koronavaksine obligatorisk for soldater

Skogbranner har herjet i flere land i middelhavsområdet i sommer etter hetebølger som har gitt knusktørr vegetasjon.

Powered by Labrador CMS