INNSATS: Lagkonkurranse om å dra en lastebil raskest mulig på idrettsplassen i Heggelia.
INNSATS: Lagkonkurranse om å dra en lastebil raskest mulig på idrettsplassen i Heggelia.

Soldataksjonen i mål

Den årlige soldataksjonen er nå markert i 20 garnisoner fra Kjevik i sør til Porsangmoen i nord, og aller sist ute var Bardufoss.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Årets soldataksjon handler om å ta vare på hverandre – det å se hverandre og trives. Makkertjeneste er et velkjent begrep i Forsvaret, og årets soldataksjon het da også «Makker sjekk makker».

– Aksjonen skal gå gjennom hele året, men med en spesifikk aksjonsdag i hver avdeling på vårparten. Jeg håper inderlig at alle soldatene har merket soldataksjonen. Vi i Tillitsvalgtordningen er kjempefornøyd med årets aksjon, vi har reist litt rundt og sett aksjonen og skal nå kåre en vinneravdeling for beste gjennomføring, sier landstillitsvalgt Sigurd Svensen.


Det er soldatene selv som i grove trekk har regien på aksjonsdagen, med støtte fra befalet. På Bardufoss besto programmet torsdag av sosiale aktiviteter som quiz, grilling, makkerløype, lastebiltrekking og MB-stapping, for å nevne noe. Det var beviselig plass til 28 soldater i en vanlig feltvogn registrert for åtte!

Soldataksjonen har nå rullet i mange år, og handlet om alt fra seksuell trakassering til trafikksikkerhet.

– Mye oppmerksomhet fikk «Uten alle er vi ingen», som gikk i forkant av innføringen av allmenn verneplikt. Landsstyret i TVO skal om ikke lenge bestemme tema for neste års aksjon, sier Svensen i TVO

Powered by Labrador CMS