Panert festmåltid

Si hva du vil om panert rødspette. Dette var knallgodt!

Publisert Sist oppdatert

Vi flesker til og gir Skjold messe fem tallerkener,  av fem mulige. Skjold får det for crispy rødspette, bra tilbehør og smakfull Hollandaise-saus.

Óg de får det dessuten for sin organisering av bespisningen. At det nær sagt er kø-løst når 6-700 menn og kvinner skal spise, det skal både messa, leiren og avdelingene ha ros for.

Trikset er selvsagt forskjellige spisetider og god organisering.

 

Crispy og varm. På Skjold spiste vi middag på en mandag og lunsjen den påølgende tirsdagen. Derfor begynner vi med middagen i denne utgaven av messetesten:

Panert rødspette fylt med brocolisaus høres ganske dølt ut, og sjøl har jeg spist den matretten et par ganger, rett fra Findus-esken og inn ovnen en hektisk ettermiddag mens unga har «sultet ihjel» etter endt skoletid. Det blir sjeldent bra. Enten er fyllet kaldt, eller så blir den panerte rødspetta like ihjelstekt som fisken inni er dau.

I Skjold messe klarte kjøkkenet å steke 7-800 slike panerte rødspetter - like crispy og varme til alle. Tilbehøret var ris (potetleveransen var forsinket), grønsaker, Hollandaise-saus og Sweet Chilli Saus.

Vi sier bare: Smaskens!

​​                                                                                                                            

Toppscore. Fem tallerkener og delt førsteplass med Madla, ja, det er noe Skjold skal og bør være stolte av. «Drittmat. Uspiselig. Dere må gi knust tallerken». Omkvedet for temmelig nøyaktig 25 år siden var slik. Folk hatet maten, spiste den knapt og var kjappe til å komme seg ut av messa igjen. Messa fikk én tallerken den gang. Forskjellene i nord var så store at Nord-Norges største avis valgte å skrive om dem da Sørrisa-messa uka etter fikk fem tallerkener. «I messa kan vi slappe av, spise godt og koble ut stresset» er omkvedet i dag.

 

​​

Valgets kvaler. Lunsjen på Skjold er faktisk ikke helt som andre lunsjer i Forsvaret.  Selv om den vante salaten er på plass og du får dine osteskiver og kjøttpålegg, så er det totaltutbudet av matretter som gjør at Skjold får toppkarakter. Vi fant litt av hvert denne tirsdagen og det ga oss store valgproblemer: Oppskåret kalkun, pepperlaks, røkelaks, ostefat, kyllingsalat, eggerøre, potetsalat, kyllingklubber, fetaost-salat, oppskåret villsau (!) og karbonader. I tillegg kommer den «vanlige» maten i engangsforpakninger.  

Soldatene på Skjold bør klype seg i armen hver gang de går til lunsj, for dette er tilnærmet hotellstandard.

PS: På Skjold får soldatene O'boy til både frokost og lunsj.

 ​

...og maten smakte?

Tarek  Al-Samarraie (22)
Tarek Al-Samarraie (22)


 


Ole Ingar Sel (19)
Ole Ingar Sel (19)


 

Håkon Solli-Sæther (19)
Håkon Solli-Sæther (19)


 

​ 


 SKJOLD​

​TIL BORDS: 600–700. Merkes knapt at det er så mange. Stor og oversiktlig messe. KØ: Noe kø i trappene, men avvikles kjapt og enkelt. Godt organisert. ​
ORDEN:Bra. Søl ble fjernet raskt. Enkelt å finne frem og ikke noe å si på støvelpussen.
KØ: Noe kø i trappene, men avvikles kjapt og enkelt. Godt organisert.
​LUNSJ:​Et vanvittig utvalg den dagen vi var der.
​MIDDAG:​Er fisken panert som denne, da er det ikke noe problem. Perfekte grønnsaker. Smaskens hollandaise-saus.​

... Og kjøkkensjefen sier?

Kjøkkensjef Siw Kathrin Grønnli
Kjøkkensjef Siw Kathrin Grønnli

 

For kjøkkensjef  Siw Kathrin Grønnli er det viktig at folk på kjøkkenet har det gøy!

– Det bor ikke nok folk rundt oss her til at vi har vikarer å ta av. Derfor må vi fra tid til annen improvisere for å få skiftene til å gå opp.

– Hva ville løst dette?

– Fem ekstra stillinger. Da ville vi kunne laget mer mat fra bunnen av, gjort mer av det lille ekstra og hatt mulighet til å holde alle serveringslinjer åpne, selv ved sykdom.

Kjøkkensjefen roser soldatene, som ofte takker for maten når de leverer fra seg oppvasken.

– Jeg synes de er høflige og snille. ​

​