Joker Nord

På Ramsund liker de å være litt smågale, hemmelighetsfulle og morsomme.

Publisert Sist oppdatert

Husker du Harald Eia og Bård Tufte Johannesens etter hvert så ikoniske Joker Nord-sending, der de har det morsomt basert på en liksom-trekning i spillet Joker? Ikke? Søk den opp på YouTube, så skjønner du hva jeg mener. Vel, på Ramsund er de ikke like gale, men de har likevel innført Joker-uker på menyen. Innholdet og humoren som følger med, kan være like bra som i det omtalte TV-innslaget.

HUMOR: I Ramsund er de totalt syv på kjøkkenet. Kokkene Anette Richter Solås og Morten Marstrøm lar humor prege kokkeleringen.
HUMOR: I Ramsund er de totalt syv på kjøkkenet. Kokkene Anette Richter Solås og Morten Marstrøm lar humor prege kokkeleringen.

Ostelokk. For, den sterke nordnorske humorensom herjer hos kjøkkenpersonalet, setter faktisk smak, farge og spor i maten som de tjenestegjørende blir servert. Vi var til stede under en slik Joker-uke, og en klassisk forsvarsrett som kjøttboller med pasta med ordinært tilbehør ble omgjort til en rett som følger: Kjøttboller i fløtesaus, med iblandet pasta og med et godt gratinert ostelokk. Og vi snakker mye ost, «for det skal smake at vi har ostelokk», som de sa på kjøkkenet. Krydringen foregikk etter innsatsmetoden mens kjøkkenpersonalet fikk Fs utsendte til å gå i knestående over nordnorsk vitsementalitet og lun direkte-humor. Lunsjen med stekte poteter, karbonader og annet standard smaskens pålegg fikk jobbet seg nedover i systemet mens magemusklene jobbet med den ene og andre historien.Hva har vi? Joker-uka går ut på at man over en tiukers rullerende meny, bruker den femte uka til middag etter «innfallsmetoden», eller rettere sagt «la oss se hva vi har i kjøleskap eller fryser´n».

Da gjør man holdt, teller opp det man har og komponerer middagen fra dag til dag ut fra hva som finnes av «rester». Dagens rett ble en litt uvanlig, men svært smaksettende kjøttbollevariant med et ostelokk vi ikke har sett i nærheten av på noen norsk mannskapsmesse. Det nærmeste må være i USA, de elsker jo ost. Sammen med dampet brokkoli og ferske loffskiver var dette helt innafor, men vi savnet nok enda litt mer grønnsaker til hovedretten for å rettferdiggjøre det gode ostelokket.

Jokeren. Når hovedretten ble toppet med byggrynskrem med rød saus, satte det den berømte prikken over i-en, eller skal vi i dette tilfelle si: Der kom Jokeren!


Kjøkkensjefen

Roger Bakken har vært assisterende kjøkkensjef på Ramsund i tre år og stortrives sammen med sine humoristiske kolleger.

– Det viktigste hos oss? Samarbeid og humor, forteller Bakken, og utdyper:

– Uten samarbeid kommer man ingen sted, og uten humor blir hverdagen og maten kjedelig.

Men et formelt samarbeid med de tillitsvalgte inne til førstegangstjeneste, det har de ikke formalisert på Ramsund.

– Vi har ingen faste møter med tillitsvalgte. Vi samarbeider ved å snakke med dem hver eneste dag i stedet. Ramsund er ikke så stort, så det går greit.

– Har Ramsund noen spesialiteter?

– Vi har sjømannsbiff en gang i blant. Det er rett og slett hvalbiff. Veldig godt, sier Bakken.

– Også har vi dessert hver dag, enten tradisjonelle desserter eller godt med oppskåret frukt. 


Powered by Labrador CMS