Fett nok

Messa er ny på Bardufoss, men det hjelper lite når gratengen er smaksfattig og baconterningene svidde.

Publisert Sist oppdatert

Når baconterninger (noen av de åpenbart stekt for lenge) blir hovedretten og fiske- gratengen tilbehøret, ja, da er det noe feil med hovedretten. Det gjelder åpenbart ikke bare denne dagen. For mange soldater vi har snakket med, mener kjøkkenet må smaksette maten bedre.

Det bør være vanskelig å ha noe å utsette på en messe som var splitter ny for bare ett år siden. Store vinduer slipper lyset og naturen inn, og det er rent, pent og ikke minst ryddig. Men, så var det denne maten, da...

Det bør være vanskelig å ha noe å utsette på en messe som var splitter ny for bare ett år siden​


Anretning. Vi starter som før med lunsj. Den er på et mer enn godkjent nivå med et godt utvalg av pålegg, fine varmretts-alternativer og en hyggelig salatbar som byr de spisende på forskjellige muligheter til å komponere sin salattallerken. Her kan både sunt og usunt fås til.

​​

Utbudet av pålegg endres litt fra tid til annen slik at man opplever noe «nytt» når man kommer til fatene. Apropos fatene: Her kan messa helt klart gjøre noe for at de skal være mer innbydende. Rekker på rekker med ost eller skinke vil se bedre og mer deilig ut med noe mer kreativ anretning. Finn på noe, strø på litt tilbehør og gjør det litt mer spenstig.

Er det forresten mulig å gjøre noe med brødet? Kjedelige rekker av halvferskt og halvgodt brød er ikke bra nok, selv om det var noen rester av dagsgammelt foccaciabrød. Egentlig savner jeg dette over hele linja i Forsvaret, at messene eksperimenterer med brødutvalget. Det bør være som en vits: fra fin til skikkelig grov.

​​

Godkjent. Middagen i Bardufoss messe har nok hatt bedre dager enn da vi gjennomførte vår messetest. Fiskegrateng i Forsvaret er og blir en generelt ganske kjedelig rett.

Mange benyttet nok anledningen til å stikke innom Bardufoss' mange pizzarestauranter.

Fisken i denne gratengen hadde basis fra all den hvite fisken som ble igjen fra forrige fiskemåltid. Tint opp, smuldret opp for hånd for så å bli blandet med tilbehør og hvit saus for så å bli til fiskegrateng. Det er godkjent, men ikke mer enn det siden smaken er ganske tam og forsterker inntrykket av et kjedelig måltid. Mange benyttet nok anledningen til å stikke innom Bardufoss' mange pizzarestauranter. De vet å sko seg på fiskedager i Forsvaret, for når fisk står på menyen i messa, kjører eksempelvis kantina halv pris på pizzaen.

Det smaker jo tross alt bedre med pizza.