Nyheter

MÅL: Kjell Heiberg fintet ut keeperen og satte inn Norges femte og siste mål i kampen mot England.

Veteranlandslaget ydmyket England i Skottland

GLASGOW (Forsvarets forum): Norges Veteranlandslag i Fotball for Krigsveteraner (NVFK) vant firenasjoners-cupen sammenlagt etter straffekonkurranse på Peugeot Ashfield Stadium i Glasgow lørdag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Europas største veteranorganisasjon, «Walking With The Wounded», arrangerte lørdag en firenasjoners-turnering for veteranlandslag i fotball hvor Norge, Skottland, Nord-Irland og England deltok.

Turneringen gikk av stabelen i Glasgow i et regnvær som gjorde at Norges siste kamp ble avlyst og erstattet med straffekonkurranse da banen var uforsvarlig å fortsette å spille på.

OPPMERKING: i siste liten merkes midtbanen opp før kampen mot Nord-Irland kan blåses i gang.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Nasjonalsanger på sekkepipe

Før kampstart ble øyrikets nasjonalsanger spilt på sekkepipe, mens Norge måtte trå til og synge for egen hals. Banen ble merket bare sekunder før avspark og den første kampen gikk mellom Nord-Irland og Norge.

Første omgang startet rolig uten de største målsjansene, men i andre omgang fikk Stian Wassbakk kampens første og eneste nettkjenning. Kampen endte 1 - 0 til Norge.

FØRSTE SCORING: Stian Wassbakk scorer Norges første mål i cupen mot Nord-Irland.

Målkjør mot England

Neste motstander ut var forhåndsfavorittene England, men Norge gikk inn i kampen med stor selvtillitt etter seieren mot Nord-Irland. I første omgang ble det ett mål, det ble satt av Espen Sønsteby etter corner.

HODET INN: Knut Johan Haugen scorer mot England.

Etter pause kom Norge på med ikke uforminsket selvtillitt etter overtaket fra første omgang, og Knut Johan Haugen satt ballen i mål etter nok en corner. Deretter var det Kent Stenset og Kent Pettersen som satt hvert sitt mål før Kjell Heibeg fintetet ut Englands keeper og sendte ballen rolig og kontrollert inn i nettet. Kampen endte 5 - 0 til Norge.

STRAFFEKONKURRANSE: spillende lagleder Øivind Tangstad scorer under straffekonkurransen.

Amputert avslutning

Etter timer med kraftig regn besluttet dommerne å avlyse de resterende kampene i frykt for at spillerne skulle skade seg på det sviktende underlaget. Resten av kampene ble avgjort med straffekonkurranser, og Norge vant cupen sammenlagt.

TAKK: Spillerne takker hverandre for innsatsen etter straffekonkurransen.