HMS Sutherland avbildet i 2001
HMS Sutherland avbildet i 2001

Britene skygger russiske fartøy og melder om uvanlig høy aktivitet

Det skriver Sky News.

Publisert Sist oppdatert

Ni fartøy fra britenes Royal Navy har fulgt med på sju russiske fartøy i farvannet rundt Storbritannia, skriver Sky News.

Fartøyet HMS Tyne har i over en uke - ofte i utfordrende værforhold - fulgt de russiske fartøyene i Den engelske kanal, der de har passert de britiske øyer.

– Dette er i stor grad rutinedrift for HMS Tyne og representerer en av de mange rollene våre patruljefartøyer utfører i tråd med Royal Navys ansvarsområder, sier løytnant Nick Ward på HMS Tyne til Sky.

Det britiske forsvaret har fulgt med på de russiske fartøyene på radarer, overvåkningskameraer og sensorer. Merlin- og Wildcat-helikoptre har deltatt i oppdraget.

Det meldes om observasjoner av tre korvetter, to landgangsfartøy av Roputsja-klassen og to fregatter.

– Vi er kjent med aktiviten de beskriver. Når det gjelder den russiske aktiviteten i våre nærområder så har ikke den endret seg, verken i aktivitetsmønster eller aktivitet i sjøen eller i lufta, sier Ivar Moen, senior talsperson i Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) til Forsvarets forum.

Moen sier at Forsvaret opprettholder operative evne parallelt som de støtter det sivile samfunnet i håndteringen av koronavirusutbruddet.

– Det er viktig for Forsvaret at vi opprettholder vår operative evne og våre overvåkingskapasiteter, som gir oss en situasjonsforståelse i den krevende tiden vi nå er i.

Det var Dagbladet som først meldte om saken.

Powered by Labrador CMS