Nyheter:

Stjernekrig: Skipsprest om bord USS Bainbridge David Hicks, viser fram en av bokgavene til Sebastian (12) ved Grindbakken skole.

Amerikansk bokbad

US Navy donerte «Harry Potter» og «Star Wars» til Grindbakken skole.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

En handlekurv full av bøker blir overrakt rektor ved Grindbakken skole, Siri Elisabeth Mohr. «Gunner mate» Tyler Beckman og David Hicks har vært og handlet bøker for å fylle på med nye titler i «The English Corner» i skolens bibliotek. Her kan skolens 560 elever finne alle Harry Potter-bøkene, The Maze Runner og mange flere titler.

– Vi har prøvd å gi noe tilbake og drive litt veldedighet i havnene der vi har lagt til kai. I Litauen laget vi et gjerde og ryddet litt ved et psykiatrisk sykehus, forteller Beckman som etter eget utsagn har som arbeidsoppgave å passe på det som eksploderer om bord USS Bainbridge.

Breddfull: David Hicks (t.v), Tyler Beckman, Sebastian og rektor Siri Elisabeth Mohr undersøker hvilke bøker som er donert til biblioteket.

Den amerikanske destroyeren som i helgen la til kai rett utenfor Akershus festning, er nemlig sprengfull av missiler som Tomahawk og Harpoon. Skipet var ifølge den amerikanske ambassade i Oslo for et planlagt havneanløp samt for å styrke partnerskapet mellom Norge og USA. 

– Det er ikke et stort skip i amerikansk sammenheng, sier skipsprest David Hicks om marinefartøyet med et mannskap på drøyt 300 fordelt på 155 meter.  

Hvordan har det vært å komme til Norge?

– Helt fantastisk. Neste gang får jeg komme som turist og ta med kona, sier kapteinløytnant Hicks.

Visste du at USS Bainbridge deltok i redningsaksjonen av kaptein Richard Phillips, som senere ble portrettert av Tom Hanks? Den historien kan du lese her. 

Flytende. – De var jo også med å hjelpe til å male hytta til Idrettsklubben Try, forteller Asbjørn Lysgård, oberstløytnant og hovedlærer spesialoperasjoner ved Forsvarets høgskole. Han har tatt med seg sønnen Sebastian som er elev ved skolen.

– 10 år – da kan vi snakke flytende, sier Sebastian (12) på spørsmål om når man behersker engelsk.

Han går i femteklasse ved skolen og har nettopp gått ut i sommerferie.

Rektor Mohr ved Grindbakken skole er imidlertid ikke overbevist om at det går så kjapt.

– Vi tror jo gjerne at vi kan engelsk fordi vi er ganske flinke muntlige. Likevel er det en del slurv i forbindelse med de formelle reglene for språket, sier Mohr.

PS. Tirsdag 26. juni satte USS Bainbridge kursen for Norfolk i deltstaten Virginia. Overfarten tar cirka én uke. 

Takk: Orlogskaptein Frederikke Bang Lysgård er liasonoffiser og har tilrettelagt for besøket fra USS Bainbridge. Her overleverer hun en crest på vegne av Veteran møter Veteran (Foto: Mette Kaarbø).
Lagarbeid: Mannskapet om bord USS Bainbridge deltok på dugnad i Veteran møter veterans lokaler i Lommedalen (Foto: Mette Kaarbø).
Gave: Ved hjelp av midler fra Gunnar Sønstebys minnefond, ble det arrangert seiltur med skonnerten Svanen (Foto: Mette Kaarbø).
Slagkraftig: USS Bainbridge er en amerikansk destroyer bestykket med blant annet Tomahawk og Harpoonn-missiler (Foto: Mette Kaarbø).
Flaggveiving: Mannskapet om bord USS Bainbridge ble ønsket velkommen av liten og stor om bord Svanen (Foto: Mette Kaarbø).


Powered by Labrador CMS