Nyheter:

Skipssjefen som varslet om koronautbrudd på hangarskipet USS Thoeodore Roosevelt, reiste tvil om marinens kampevne, ifølge den fungerende marineminister Thomas Modly.
Skipssjefen som varslet om koronautbrudd på hangarskipet USS Thoeodore Roosevelt, reiste tvil om marinens kampevne, ifølge den fungerende marineminister Thomas Modly.

Skipssjefen som varslet om koronautbrudd fikk sparken

Han reiste tvil om marinens kampevne, ifølge den amerikanske marinesjefen

Publisert Sist oppdatert

Brett Crozier skrev tidligere i uken et notat til den amerikanske marineledelsen og ba om å få sette 90 prosent av mannskapet på nærmere 5.000 i land på stillehavsøya Guam. Flere titall hadde da fått påvist smitte om bord, og viruset spredte seg raskt.

– Vi er ikke i krig. Besetningen trenger ikke å miste livet. Hvis vi ikke gjør noe nå, vil vi ikke lykkes i å ta vare på vår viktigste ressurs, nemlig våre sjøfolk, skrev Crozier i notatet.

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på [email protected].

Torsdag kom svaret fra USAs fungerende marineminister Thomas Modly, som anklager Crozier for å ha utvist ekstremt dårlig dømmekraft og gir ham sparken som skipssjef.

Ifølge Modly sendte Crozier notatet til for mange, noe som resulterte i at det ble lekket til en amerikansk avis. Dette virket ifølge marinesjefen «destabiliserende» og reiste tvil om marinens kampevne.

Over 100 har hittil fått påvist koronasmitte om bord på USS Theodore Roosevelt, og ifølge den amerikanske marinen vil rundt 3.000 av mannskapet nå bli satt i land og i karantene.

Korrigering: NTB skrev først at Thomas Modly var marinens øverstkommanderende. Det korrekte er at han er fungerende marineminister.

Powered by Labrador CMS