Nyheter:

Politibåter jobber med brannslukking i San Diego havn.

Militært fartøy i brann i San Diego

Brannen brøt ut som følge av en eksplosjon på fartøyet USS Bonhomme Richard, som ligger til kai for vedlikehold.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Brannen startet rundt 8.30 søndag morgen, skriver Times of San Diego. Den foregående eksplosjonen skal ha skjedd som følge av raskt utslipp av varme fra et avstengt område under trykk, fremfor en en eksplosjon utløst av brensel. Det opplyste kontreadmiral Philip Sobeck under en pressekonferanse søndag kveld, ifølge avisen.

Tykk røyk stiger opp fra det brennende krigsskipet i San Diego.

Det er ikke fastslått nøyaktig hvor brannen oppstod, men det var på et av de lavere dekkene. Siden spredte den seg til dekkene over og brant materiale som typisk ville brent i en leilighets- eller kontorbrann, opplyste kontreadmiralen.

Det er ikke mistanke om noen kriminell handling knyttet til brannen, har nyhetsbyrået Reuters fått opplyst.

Fartøyet var ikke lastet med ammunisjon. Det var tatt av fartøyet, slik prosedyren er når det legges inn til vedlikehold. Det er omtrent 3 millioner liter drivstoff om bord, men det ligger mye lavere i fartøyet enn der varmekilden er, ifølge det amerikanske sjøforsvaret, og utgjør derfor ikke risiko.

USS Bonhomme Richard sett fra luften.

Det meldes om tjukk røyk rundt det brennende fartøyet i timesvis mens flere mindre båter jobbet med å sprøyte vann på det. De to destroyerne USS Fitzgerald og USS Russell lå i nærheten av USS Bonhomme Richard da det begynte å brenne. Disse ble flyttet unna brannen. Ved 15-tiden begynte røyken fra brannen å avta.

Andre militære fartøyer ble flyttet etter at brannen brøt ut på USS Bonhomme Richard.

Da eksplosjonen inntraff skal det ha vært 160 personer om bord på fartøyet. 17 gaster og fire sivile ble sendt til sykehus med ikke-livstruende skader. Personell fra det amerikanske sjøforsvaret opplyser at skadene i hovedsak dreier seg om inhalering av røyk, at de har vært utsatt for varme eller at de har pådratt seg mindre brannskader.

Dette bildet er sendt ut av U.S. Navy og viser brannpersonell og militært personell diskutere brannen.

USS Bonhomme Richard er 255 meter langt og kan frakte helikoptre, jagerfly og amfibie-avdelinger. Det er en del av Wasp-classen- den amerikanske marinens nest største krigsskip. Fartøyet har deltatt i flere militære operasjoner. Ifølge amerikanske medier har det dessuten vært å se i Hollywood-filmene «Battleship» og «Act of Valor».

Powered by Labrador CMS