Nyheter:

Fregatten KNM Thor Heyerdahl øver i disse dager med briter og amerikanere i Barentshavet.
Fregatten KNM Thor Heyerdahl øver i disse dager med briter og amerikanere i Barentshavet.

Norsk fregatt trener med britiske og amerikanske fartøyer i Barentshavet

– Vi ønsker mer alliert trening og øving i Norge og våre nærområder, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Fregatten KNM «Thor Heyerdahl »fra Norge trener sammen med fregatten HMS «Sutherland» og støttefartøyet RFA «Tidespring», og den amerikanske destroyeren USS «Ross», skriver Forsvaret i en pressemelding.

Det britiske sjøforsvaret skriver at fartøyene, som bidrar til å opprettholde navigasjons-friheten nord for polarsirkelen, dessuten vil bli støttet av et dansk patruljefly. Britene legger vekt på at øvelsen vil foregå i temperaturer under frysepunktet, som vil øke deres forståelse av operasjoner i et krevende område. Dessuten skriver de at øvelsen fremmer evnen til å operere i nordområdene og øke evnen til utholdenhet i et område som er viktig for britiske interesser.

– Vi ønsker mer alliert trening og øving i Norge og våre nærområder. Dette er ikke i stedet for vårt eget forsvar, men det er en sentral del av det samlede forsvaret av Norge, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen i pressemeldingen.

Forsvaret skriver at interessen blant allierte for å øve og trene i Norges nærområder er økende, og viser til flere øvelser i det siste. Deriblant at amerikanske tank- og bombefly trente med norske land-, sjø- og luftavdelinger i forrige uke.

Video: Se amerikanske bombefly trene sammen med norske F-35

Powered by Labrador CMS