Nyheter:

Fregatten KNM Thor Heyerdahl øver i disse dager med briter og amerikanere i Barentshavet.
Fregatten KNM Thor Heyerdahl øver i disse dager med briter og amerikanere i Barentshavet.

Norsk fregatt trener med britiske og amerikanske fartøyer i Barentshavet

– Vi ønsker mer alliert trening og øving i Norge og våre nærområder, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen.

Publisert

Fregatten KNM «Thor Heyerdahl »fra Norge trener sammen med fregatten HMS «Sutherland» og støttefartøyet RFA «Tidespring», og den amerikanske destroyeren USS «Ross», skriver Forsvaret i en pressemelding.

Det britiske sjøforsvaret skriver at fartøyene, som bidrar til å opprettholde navigasjons-friheten nord for polarsirkelen, dessuten vil bli støttet av et dansk patruljefly. Britene legger vekt på at øvelsen vil foregå i temperaturer under frysepunktet, som vil øke deres forståelse av operasjoner i et krevende område. Dessuten skriver de at øvelsen fremmer evnen til å operere i nordområdene og øke evnen til utholdenhet i et område som er viktig for britiske interesser.

– Vi ønsker mer alliert trening og øving i Norge og våre nærområder. Dette er ikke i stedet for vårt eget forsvar, men det er en sentral del av det samlede forsvaret av Norge, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen i pressemeldingen.

Forsvaret skriver at interessen blant allierte for å øve og trene i Norges nærområder er økende, og viser til flere øvelser i det siste. Deriblant at amerikanske tank- og bombefly trente med norske land-, sjø- og luftavdelinger i forrige uke.

Video: Se amerikanske bombefly trene sammen med norske F-35

Powered by Labrador CMS