Nytt om navn

UTE I FELT: Øistein Knudsen jr. tar over som sjef for Sivilforsvaret. På bildet er personell ute i området ved fjellpartiet Veslemannen.

Øistein Knudsen jr. blir ny sjef for Sivilforsvaret

Ekspedisjonssjef Øistein Knudsen jr. i Justis- og beredskapsdepartementet blir ny sjef i Sivilforsvaret.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Knudsen tiltrer stillingen til vinteren, opplyser Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), som Sivilforsvaret er underlagt, i en pressemelding.

Øistein Knudsen jr. blir ny sjef for Sivilforsvaret.

Den nye sjefen har fullført embetsstudiet i sykepleievitenskap og har en rekke høyere kurs og omfattende etterutdanning.

Knudsen har gjennomgått stabskurs og sjefskurs ved Forsvarets skole i etterretnings- og sikkerhetstjeneste. Han har også vært elev ved Nato Defense College i Roma og har lang erfaring fra ulike lederroller innen samfunnssikkerhet.

– Jeg er svært tilfreds med at Øistein Knudsen jr. skal lede Sivilforsvaret inn i en tid med flere utfordringer som trenger operativ og strategisk kompetanse, sier DSB-direktør Elisabeth Aarsæther i pressemeldingen.

– Sivilforsvaret skal være befolkningens fremste beskytter når det virkelig gjelder, og dette oppdraget skal balanseres opp mot aktivitet i fredstid, fortsetter hun.

Powered by Labrador CMS