Sivil-militær sykkelfest

Opp mot 15 000 var på flystripa på Bardufoss da Alexander Kristoff vant fredagens etappe av Arctic Race.

Publisert Sist oppdatert

Flere tusen mennesker tok imot sykkelfeltet inne på Bardufoss flystasjon fredag ettermiddag. Da hadde noen av verdens beste sittet over fire timer – 18 mil – på tohjulingen. Og før de rullet over målstreken kunne publikum følge feltet tre runder inne på hovedrullebanen og taksebanen. Neppe har et sykkelløp blitt avsluttet på en såpass spektakulær måte! De oppmøtte kunne også følge syklistene på storskjerm. TV2 sørger for direktebilder til nesten hele verden.

Og ikke bare var det sykkelløp. På andre etappe på Bardufoss stelte Forsvaret i stand et militært show som startet på formiddagen og fortsatte etter målgang. Med fly og helikoptre, stridsvogner og mindre kjøretøyer. Og personell både på stand og som vaktmannskaper.


Alexander Kristoff innfridde favorittstempelet og vant massespurten på flystripa. Etterpå sa han til TV2 at det var deilig å få en seier i dette nordnorske eventyret som Arctic Race har blitt. Nordlendingene måtte se sin egen August Jensen et stykke ned på lista, men etter to etapper er han fortsatt nummer fire sammenlagt. Belgiske Dylan Teuns leder, etter seieren i Narvik torsdag.

– Både Brigaden, 139 luftving og Målselv kommune har laget en festdag av dimensjoner. Og jeg vil takke lokalbefolkninga som har stilt opp, jeg tror det var 15 000 mennesker inne på flystasjonen i dag. Jeg håper virkelig dette også har vært god reklame for Forsvaret, sier major Ole Morten Sørensen, som har sittet i den lokale arrangementskomiteen på Bardufoss.

Han var selv en av mange som brukte sykkel for å ta seg fram. Flere veier ble stengt under sykkelløpet. Nå fortsetter Arctic Race i Lyngen-Balsfjord og Tromsø lørdag og søndag. Forsvaret vil også de neste to etappene markere seg på den TV-sendte sykkelfesten, militære mannskaper viste rappellering fra ei bru under første etappe torsdag.