Nyheter:

Senterpartiets alternative budsjett: 750 millioner mer til Hæren

Heimevernet og Hæren får til sammen 1 milliard kroner mer enn regjeringens statsbudsjett, i Senterpartiets forslag.

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

​Senterpartiet legger fram sitt alternative statsbudsjett for 2020 tirsdag 19. november, men Forsvarets forum har allerede fredag fått noen nøkkeltall fra partiets forslag til forsvarsbudsjett. 

Partiet vil øke Hærens budsjett med 750 millioner kroner og Heimevernets budsjett med 250 millioner kroner. 

I tillegg får Forsvarets forum opplyst at Senterpartiet ikke gir seg i kampen for å beholde Andøya flystasjon som overvåkningsbase for maritime overvåkningsfly. De begrunner det med at det er den desidert best egnede militære flystasjonen i nord. Det innebærer også at partiet ikke vil bevilge penger til oppbygging av den kapasiteten på Evenes. 

Forsvarets forum har spurt partiet om deres alternative forsvarsbudsjett i sin helhet er større eller mindre enn regjeringens forslag. Det har ikke Senterpartiet svar på.

Rødt legger fram sitt alternative budsjett fredag. Torsdag skrev Forsvarets forum at de vil bevilge 450 millioner mer til Hæren og beholde ni Bell-helikoptre på Bardufoss. Også Arbeiderpartiet vil styrke Hæren – med 253 millioner kroner.

Regjeringen foreslo en økning av forsvarsbudsjettet på over 2 milliarder kroner da de la fram Statsbudsjettet 7. oktober, skriver de på egne nettsider. Forsvarsbudsjettet for 2020 nærmer seg dermed 61 milliarder kroner. 

De skisserer om lag 6 milliarder til Hæren, 5,7 milliarder til Sjøforsvaret, inkludert Kystvakten og 6,9 milliarder til Luftforsvaret, inkludert Redningshelikoptertjenesten.

SV legger fram sitt alternative budsjett mandag 18. november, mens MDG legger fram sitt torsdag 21. november.

Powered by Labrador CMS