Nyheter

PUTIN-VENNER: Adam Delimkhanov i midten er en av de nærmeste støttespillerne til Ramzan Kadyrov, til høyre. Bildet er fra 2022. Illustrasjonsfoto. Kadyrov har lenge deltatt i maktkamper rundt den russiske militærledelsen.

Tsjetsjensk forsvarstopp kritiserer Wagner-sjefen

En av de nærmeste allierte til den tsjetsjenske lederen Ramzan Kadyrov betegner Wagner-gruppas Jevgenij Prigozjin som en «blogger som roper hele tiden».

Publisert

Kadyrov-allierte Adam Delimkhanov henvender seg direkte til Prigozjin, som han mener kun klager på problemer, i en videomelding.

– Om du ikke forstår, så kan du kontakte oss og gi oss en tid og et sted. Da kan vi forklare deg det du ikke forstår, sier Delimkhanov.

– Du har blitt en blogger som roper og skriker ut til hele verden om alle problemene. Stopp med skrikingen og ropingen, sier han videre.

Meldingen blir møtt med et hardt motsvar fra Dmitrij Utkin, en av de fremste soldatene i Wagner, som sier at «visse borgere» bør skamme seg.

– Vi er alltid klare for å snakke mann til mann, heter det videre.

Prigozjin har gjentatte ganger rettet hard kritikk mot den russiske forsvarsledelsen og anklaget den for å ikke forsyne Wagner-gruppa med nok ammunisjon.

Kadyrov, en nær alliert av Russlands president Vladimir Putin, sluttet seg i fjor til noe av Prigozjins kritikk av den russiske militærledelsen, men relasjonen synes å ha surnet de siste månedene.

Powered by Labrador CMS