Nyheter

TALER: Vladimir Putin hevder vestlige sanksjonsiver er en største trusselen mot fred i verden og sier det er umulig å isolere Russland, uansett hvor mye man måtte ønske det.

Putin hevder vestlige sanksjoner er største trussel mot fred i verden

Vladimir Putin hevder at mesteparten av kornet som eksporteres fra Ukraina havner i vestlige land, og ikke i fattige land.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I en tale til konferansen Eastern Economic Forum i Vladivostok onsdag sier den russiske presidenten at verden står overfor nye trusler etter flere år med pandemien hengende over oss.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Da mener jeg Vestens iver etter sanksjoner og de aggressive forsøkene på å presse andre land til å følge vestens atferd, frata dem suverenitet og tvinge sin vilje på dem, sier Putin.

Les også: Presidentens talsmann: Putin har store planer for Donbas

Russland er omfattet av en rekke sanksjoner i kjølvannet av annekteringen av Krim i 2014 og invasjonen av Ukraina i februar i år. Til tross for dette, er det umulig å isolere Russland, sier Putin.

– Uansett hvor mye noen måtte ønske å isolere Russland, så er det umulig, sier presidenten og hyllet samtidig den «betydelig større» rollen landene i Stillehavsregionen har inntatt i verden. Putin legger til at regionale partnerskap «vil skape enorme nye muligheter for vårt folk».

Les også: Peskov: Russland taler for internasjonal harmoni

I den samme talen hevdet Putin også at brorparten av korneksporten fra Ukraina etter at blokaden av landets havner delvis er hevet, går til EU i stedet for til lavinntektsland.

– Nesten alt kornet sendes til EU-land, ikke til de fattigste utviklingslandene. Dette vil bare føre til at verdens matproblemer øker, sier presidenten.

Powered by Labrador CMS