Nyheter

LØSLATT: Foreldrene til ekssoldaten Trevor Reed viser fram et bilde av sønnen som nå er løslatt.
LØSLATT: Foreldrene til ekssoldaten Trevor Reed viser fram et bilde av sønnen som nå er løslatt.

USA og Russland utveksler voldsdømt ekssoldat mot narkodømt pilot

Russland og USA har utvekslet to svært profilerte fanger. En fengslet amerikansk ekssoldat er løslatt fra russisk fengsel i bytte mot en russisk flyger.

Publisert

Onsdagens manøver er særlig bemerkelsesverdig på grunn av det svært spente forholdet mellom landene etter Russlands invasjon av Ukraina i februar.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Russland har løslatt Trevor Reed, en tidligere marinesoldat som ble pågrepet av russisk politi sommeren 2019 for å ha angrepet en politibetjent etter en bytur. Han ble dømt til ni års fengsel, men hevder sin uskyld. Amerikanske myndigheter har tidligere engasjert seg i saken, og familien til Reed er svært bekymret for hans helse.

USA løslater på sin side Konstantin Jarosjenko, en russisk flyger. Han soner en dom på 20 års fengsel for å ha deltatt i en sammensvergelse for å smugle kokain til USA. Han ble pågrepet i Liberia i 2010 og siden utlevert til USA. Russland har lenge bedt om at han løslates.

De to fangene ble utvekslet i et europeisk land.

Det er flere amerikanere som er fengslet i Russland, deriblant basketballstjernen Brittney Griner og næringslivsdirektøren Paul Whelan. Det er uklart hvordan deres status påvirkes av fangeutvekslingen.

Powered by Labrador CMS