Nyheter

HYPERSONISK: USAs forsvarsminister Lloyd Austin uttalte etter Russlands angivelige bruk av en hypersonisk missil at den ikke kom til å endre noe. Få dager senere gjennomførte USA en test av en hypersonisk missil, ifølge CNNs kilde.

– USA holdt tett om test av hypersonisk missil i to uker

USA gjennomførte i midten av mars test av en hypersonisk rakett, men holdt munn om det i to uker for å unngå eskalering i forholdet til Russland, melder CNN.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Testen ble foretatt fra et B-52-bombefly utenfor USAs vestkyst. Dette var den første vellykkede testen av det Lockheed Martin-utviklede systemet, uttaler en forsvarskilde overfor CNN.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ifølge kilden fant testen sted noen dager etter at Russland hevdet å ha brukt en hypersonisk missil under invasjonen i Ukraina, mot et ammunisjonslager vest i Ukraina.

Amerikanske tjenestemenn tonet ned betydningen av Russlands angivelige bruk av en hypersonisk missil. Forsvarsminister Lloyd Austin sa at han ikke så på den som noe som kom til å endre på noe.

USAs test fant sted mens president Joe Biden forberedte et besøk til Nato-allierte i Europa, blant dem til Polen der han møtte Ukrainas utenriks- og forsvarsministre.

Powered by Labrador CMS