Nyheter

BESØK: Ungarns statsminister Viktor Orban har vært på besøk hos president Vladimir Putin i Moskva.

Putin mener Vesten ignorerer Russlands sikkerhetsbehov

President Vladimir Putin sier at Vesten har ignorert Russlands sikkerhetsbehov, men han er fortsatt åpen for flere samtaler.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter et møte i Moskva med Ungarns statsminister Viktor Orban sa Putin at han håper på en løsning, men at det ikke blir enkelt.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Orban sa at situasjonen er alvorlig, og at det er stor uenighet. Han mener likevel det burde være mulig å bygge bro over uenighetene og komme fram til en avtale som sikrer Russlands sikkerhetsbehov og som Nato kan akseptere.

Orban, som er i en unik posisjon ved å ha nære bånd til Putin samtidig som Ungarn er Nato-medlem, gjorde det klart at ingen europeisk leder ønsker krig.

Han har unnlatt å ta et klart standpunkt til Russlands styrkeoppbygging langs Ukrainas grenser, og noen av hans motstandere hjemme har kritisert turen til Moskva som et svik mot Ungarns interesser og vestlige partnere.

Etter møtet beklaget Putin igjen at Vesten ikke vil imøtekomme Russlands krav om at Ukraina ikke blir medlem av Nato, ikke vil la være å utplassere våpen nær Russlands grense, og ikke vil trekke tilbake styrker fra Øst-Europa.

Powered by Labrador CMS