Nyheter

ANGREP: Byen Dnipro langs elva Dnepr er en av byene som skal være angrepet fredag morgen.

Russiske angrep flere steder i Ukraina: Meldinger om flere drepte

Over 20 russiske krysserraketter ble avfyrt mot Ukraina fredag morgen. I byen Uman ble flere mennesker drept og såret da en rakett traff en boligblokk.

Publisert Sist oppdatert

Flyalarmen gikk over hele Ukraina fredag morgen og det ble meldt om eksplosjoner flere steder i landet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I Dnipro sør i landet ble en ung kvinne og et tre år gammelt barn drept, skriver byens ordfører Borys Filatov på Telegram. Han ga ikke ytterligere detaljer om angrepet eller om øvrige skader.

I byen Uman i det sentrale Ukraina meldes det om flere døde etter at en russisk rakett traff en boligblokk, opplyser det ukrainske innenriksdepartementet på Telegram. I tillegg er flere mennesker såret.

Eksplosjonene skal ha runget i Kyiv og regionen rundt fredag morgen, melder Interfax og lokale Telegram-kontoer. Det er ikke klart om noen mål har blitt truffet. Det har heller ikke kommet meldinger om sårede eller drepte i den ukrainske hovedstaden.

Militæradministrasjonen i Kyiv meldte at luftforsvaret ble iverksatt, og ifølge tjenestepersoner ble elleve krysserraketter skutt ned i luftrommet over Kyiv.

– I tillegg til rakettene ble to droner skutt ned, skriver lokale myndigheter på Telegram.

Det skal også ha blitt meldt om eksplosjoner i Krementsjuk og Poltava i det sentrale Ukraina, og i Mykolajiv i sør.

Reuters siterer regionale Telegram-kontoer som melder at uidentifiserte luftbårne gjenstander var på vei mot den vestlige delen av landet.

Powered by Labrador CMS