Nyheter

I KREML: Russlands president Vladimir Putin under et møte i Kreml 31. juli 2024.

Dobler bonus for frivillige til Ukraina

Russland dobler pengebonusen til folk som melder seg som frivillige til krigen i Ukraina, i et forsøk på å tiltrekke seg flere soldater.

Publisert

Hver person som melder seg frivillig til å utplasseres ved den militære fronten i Ukraina mellom den 1. august og 31. desember i år, vil nå motta en engangsbetaling på 400.000 rubler. Det tilsvarer rundt 50.000 kroner etter dagens kurs. Det viser et dekret signert av Russlands president Vladimir Putin onsdag.

Hensikten er å tiltrekke seg flere til å kjempe i krigen mot Ukraina.

Mange russiske regioner tilbyr også egne bonuser. I Moskva får frivillige 1,9 millioner rubler for å signere en kontakt på ett år eller lengre. Flere regioner har den siste tiden økt bonusene for å tiltrekke seg flere soldater. Soldatene mottar også en månedslønn som er betydeligere høyere enn gjennomsnittslønnen i Russland.

Det russiske forsvarsdepartementet kunngjorde denne måneden at 190.000 russere har signert slike avtaler så langt i år.

En mobilisering av reservesoldater i 2022 førte til protester og en bølge av utvandring, og myndighetene forsøker derfor å hente inn nok soldater ved hjelp av økonomiske insentiver.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Powered by Labrador CMS