Nyheter

KURSK: Russiske styrker har innledet en motoffensiv mot ukrainske styrker i grenregionen Kursk, sier ukrainernes president Volodymyr Zelenskyj. På bildet er russiske stridsvogner på vei til Sudzjanskij-distriktet i Kursk i august.

Zelenskyj: Russland har innledet motoffensiv i Kursk

Russiske styrker har innledet en motoffensiv i grenseregionen Kursk, sier Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Han hevder dette er i tråd med landets planer.

Publisert

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

AFP skriver videre at Russland hevder å ha tatt tilbake kontrollen i ti landsbyer.

– Russerne har startet en motoffensiv, som er i linje med vår ukrainske plan, sier Zelenskyj på en pressekonferanse i Kyiv torsdag.

Ukrainske styrker startet en overraskende og storstilt motoffensiv i Kursk i starten av august.

Ukraina håpet at innmarsjen i Kursk-regionen skulle tvinge Russland til å overføre styrker fra Donbas-regionen, og dermed bremse russernes framrykking der.

Presidenten melder samtidig om flere russiske angrep mot sivile mål.

Zelenskyj sier at tre personer ble drept da Russland angrep kjøretøy fra Den internasjonale Røde Kors-komiteen i Øst-Ukraina.

– Enda en russiske krigsforbrytelse, skriver Zelenskyj i sosiale medier.

– I dag angrep okkupanten kjøretøyene som Den internasjonale Røde Kors-komiteen bruker på sitt humanitære oppdrag i Donetsk, skriver han.

Ifølge Zelenskyj traff også et russisk angrep et sivilt skip med korn i Svartehavet.

Powered by Labrador CMS